Curtea de Apel București (CAB) a menținut prin decizia luată sentința dispusă, în primă instanță, de Tribunalul București. Prin aceeași măsură, CAB a dispus ca omul de afaceri să nu mai poată ocupa vreo funcție în cadrul vreunei societăți comerciale pentru o durata de cinci ani.
Instanța a dedus din pedeapsa de șase ani a lui Cătălin Chelu durata reținerii și a arestului preventiv executate de omul de afaceri, din 20 noiembrie 2010 până în 11 februarie 2011.
Totodată, instanța i-a condamnat pe Nițache Ștefan Badea la patru ani de închisoare cu executare, pe Gabriel Constantinescu și pe Cristi Antonel Bunu la câte șase luni de închisoare cu suspendare.
Instanța a menținut sechestul asigurător impus de procurorii DNA pe banii ridicați la momentul sechestrului și a ridicat sechestrul de pe mai multe bunuri ale lui Cătălin Chelu.
Decizia luată de judecătorii Camelia Bogdan și Alexandru Mihalcea, cei care au soluționat și dosarul ICA, este definitivă.
În acest dosar, trimis instanței în decembrie 2010, Cătălin Chelu a fost acuzat de dare de mită și cumpărare de influență, iar Nițache Ștefan Badea, Cristi Antonel Bunu și Gabriel Constantinescu, apropiați ai omului de afaceri gălățean, de complicitate la dare de mită.
Cătălin Chelu a fost acuzat că, din august și până în 12 noiembrie 2010, i-a promis chestorului șef Dan Valentin Fătuloiu suma de un milion de euro. În schimbul banilor, Fătuloiu – care, potrivit procurorilor DNA, a fost denunțător în acest dosar – trebuia ca, în calitatea sa de secretar de stat în Ministerul Administrației și Internelor, să „îndeplinească acte contrare îndatoririlor de serviciu, respectiv să stopeze prelucrarea în sistem integrat a informațiilor din dosarele penale având ca obiect infracțiuni comise de către Chelu Cătălin Constantin și persoanele apropiate acestuia”.
În 23 noiembrie 2010, Fătuloiu a fost revocat din funcție, la scurt timp după scandalul privind mita de un milion de euro care i-ar fi fost promisă de Chelu pentru a-i rezolva dosarele penale. Decizia a fost luată în urma verificărilor făcute de Corpul de control al MAI la Inspectoratul de Poliție al Județului Neamț. Controlul a fost dispus în urma asasinatului din 14 noiembrie de la Piatra Neamț și după ce fostul șef al IPJ Neamț Aurelian Vasea Șoric a fost acuzat că ar „pactiza” cu lumea interlopă. Aurelian Șoric și-a dat demisia la scurt timp după declanșarea scandalului de la Neamț și a fost cercetat disciplinar la nivelul MAI.